Veugelers-advocatuur-logo

Villa IJzermans

Ons kantoor is gehuisvest in een prachtig pand in Vlaardingen, Villa IJzermans. Aanvankelijk deed het dienst als woonhuis van een vooraanstaande reder, daarna bood het lange tijd onderdak aan de bank Mees & Zoonen. Nu zetelt op de "bel-etage" het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. Ons kantoor bevindt zich op de onderste verdieping. De ingang bevindt zich aan de schouwburgzijde.

Pang-veugelers-advocatuur
Geschiedenis-pand-veugelers-advocatuur

1884

De villa werd gebouwd in 1884 door Adriaan IJzermans, een in Vlaardingen bekende haringreder. Het markante torentje gaf over de huizen heen uitzicht op zijn schepen, die in en uit de oude haven voeren. Het pand, dat in de volksmond de naam 'Villa IJzermans' heeft gekregen, is opgebouwd in neo-classisistische stijl en is rijk versierd met ornamenten. Het is een ontwerp van de gemeentearchitect A. van der Snoek. Op oude foto's valt waar te nemen dat aan de westzijde van de villa een fraaie serre was gebouwd die zelfs twee spitse torentjes laten zien.

1929 >

Ten einde het woonhuis te veranderen in een kantoorpand vonden er in de loop der tijd diverse verbouwingen plaats. Met name in 1929 is dat het geval als onder leiding van architect B. Helleman de transformatie naar een bankgebouw aan de orde is. In 1950 is de aannemer weer op bezoek waarbij de huidige serre gebouwd wordt. Deze glazen veranda maakt onderdeel uit van ons kantoor. (met dank aan Frans Assenberg)

"Keep it short and simple"